Home » Huis » Begin op tijd met je uitzet

Begin op tijd met je uitzet

Jij en je vriendin zijn al een langere tijd samen. Laten we zeggen een jaar of vijf. Jullie wonen beide nog thuis omdat jullie net je diploma hebben behaald. Nu is het tijd om een baan te vinden en flink te sparen zodat jullie samen op eigen benen kunnen gaan staan. Maar heb je ook al wat voor je uitzet gevraagd met bijvoorbeeld kerst of je verjaardag, heb je zelf al wat gekocht of moet je nog beginnen? Begin in ieder geval snel met je uitzet bij elkaar te sparen zodra je weet dat je wil gaan samenwonen. Dit bespaard je namelijk een hoop kosten wanneer je daadwerkelijk samen gaat wonen.

Start bij de kleintjes

Je hebt besloten te beginnen met de aanschaf van je uitzet. Maar waar kun je nu het beste mee beginnen? Zoals de titel al zegt: de kleintjes. Begin met het uitzoeken van een mooie bestek- en serviesset. Let er op dat je het juiste aantal aanschaft. Wanneer jullie net samen gaan wonen is een 115 delige bestekset natuurlijk overbodig. Koop alleen het broodnodige en eventueel een setje goedkopere voor als er wat mensen op bezoek komen. Dit zelfde geld voor het servies. Vaak kun je bij de Ikea al een mooie serviesset vinden voor een mooie prijs. Meestal heb je hierdoor wel wat meer dan nodig maar er zal vast wel een keer bezoek langskomen.

Naast bovengenoemde zijn (koeken)pannen ook erg belangrijk. Je kunt er voor kiezen om goedkope pannen aan te schaffen, maar duurdere pannen gaan vaak langer mee en bakken minder snel aan. Let hierbij op dat er een anti-aanbak laag op zit. Voordat je überhaupt pannen aanschaft, moet je na gaan wat je allemaal wil gaan koken. Bak je ‘s ochtends vaak al een eitje, of heb je alleen in de avond een pan of twee / drie nodig. Dit zijn allemaal zaken welke je in overweging moet nemen. Natuurlijk heb je ook potten met deksel nodig om het een en ander te laten sudderen. Vergeet deze niet.

Daarnaast is nog allerlei ander keukengerei nodig. Denk aan: spatels, opscheplepels, een garde, snijplanken, schilmesjes en noem maar op.

 

Al het bovenstaande zal jullie op weg helpen met de uitzet voor de keuken.

Grotere benodigdheden

Enkele grotere aankopen die nodig zijn, zijn bijvoorbeeld: een wasmachine(evt ook een droger), keukentafel met stoelen, een bank en natuurlijk een goed bed met matras. Wanneer je voor het eerst uit huis gaat is het aan te raden om met wat goedkopere meubels te beginnen. In het begin moet je namelijk redelijk veel geld uitgeven wil je alles naar wens krijgen. Alles is natuurlijk ook nieuw voor je dus onverwachte kosten zullen om de hoek komen kijken. Goedkope maar toch kwalitatief goede meubels kun je vinden bij zaken zoals Ikea en Leenbakker. Het voordeel van deze meubels is dat je ook vaker kunt veranderen doordat ze simpelweg minder kosten. Waar je echter niet op moet besparen is het kopen van een bed. Waarom? Omdat een goede matras bijdraagt aan een goede nachtrust. Ga altijd op zoek naar een traagschuim / koudschuim matras. Dit zijn de beter matrassen. Neem voor deskundig advies eens een kijkje bij beddenwinkel Oosterland. Hier vind je een groot aanbod aan bedden, boxsprings en matrassen.

Rate this post

Plaats een reactie