Home » Hobby en vrijetijd » Autorondreis door Andalusië

Autorondreis door Andalusië

De autorondreis door het mooie Spaanse Andalusië wordt steeds populairder onder toeristen. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk zien in de tijd dat je er bent, maar wees hier wel voorzichtig mee. Je kunt beter een paar dagen op een prachtige plek blijven en die goed ontdekken dan continu van het ene naar het andere hotel te rijden. Andalusië is de grootste Spaanse autonome regio met ruim 8,5 miljoen inwoners en er zijn teveel mooie plekken om allemaal in een vakantie van enkele weken te zien. Je kunt dus wel wat tips gebruiken om je reis te plannen.

Route uitstippelen

Het is aan te raden om een last minute Spanje te boeken en in Spanje een auto te huren. De kans is groot dat je al één of twee locaties in je hoofd hebt waar je sowieso toe wilt. Print de kaart van Andalusië uit en markeer alvast die locaties. Ga je zo’n drie weken rondreizen, kies dan hooguit vier hotels, bed and breakfasts of campings uit om te verblijven.
Dat is meer dan genoeg, anders ben je alleen maar bezig met het in- en uitpakken van je koffer en heb je weinig tijd om de omgeving goed te ontdekken. Het leukste is om voldoende afwisseling te vinden in de locaties, zodat je alle aspecten van Andalusië kunt proeven: cultuur, natuur, eten en de drukte van de stad. Begin bijvoorbeeld in een mooi natuurgebied en reis vervolgens door naar een stad om te eindigen bij een plaatsje aan de Middellandse Zee.

Aanraders

De hoofdstad van Andalusië is het rijke Sevilla. Sevilla is één van de grootste Spaanse steden en een plaats die je zeker gezien moet hebben. De stad is aan de ene kant heel modern en aan de andere kant ook zeer traditioneel met sfeervolle, oude gebouwen en volkswijken. Vind jij een vakantie zonder strand geen vakantie, ga dan naar Malaga.. Malaga is een grote stad helemaal in het zuiden van Andalusië aan de Middellandse zee. Nabij Malaga liggen de sfeervolle Witte Dorpjes, genaamd Pueblos Blancos. Het is zeker de moeite waard om de route daardoorheen te vervolgen.

Rate this post

Plaats een reactie