Home » Auto » Autobanden anno 2014

Autobanden anno 2014

autobanden kennisTegenwoordig zijn autobanden meer dan slechts een stuk rubber welke het contact legt tussen autowiel en wegdek. Autobanden van tegenwoordig zijn high tech. Fabrikanten hebben jaren lang getest en doorontwikkeld om tot de autoband van nu te komen. Het doorontwikkelen stopt waarschijnlijk nooit omdat er ieder jaar weer banden verbeterd worden wat bij de winterbandentest bijvoorbeeld te zien is. Ieder jaar doen de merken weer hun best om bovenaan te eindigen. Opmerkelijk is dat ook de budget merken (b-merken) steeds beter gaan scoren en steeds dichter in de buurt komen van de prestaties van de A-merken. Niet heel verwonderlijk want afkijken is geen kunst. Soms is het beter goed gejat dan slecht bedacht.

Goede autobanden staan op de eerste plaats voor de veiligheid van de bestuurder, de inzittende en de omstanders. De APK keuring is niet voor niets zo streng als het gaat om autobanden. Deze zorgen voor de grip waardoor de auto tot stilstand komt bij het remmen en niet uit de bocht glijdt.

Goedkoop is in veel gevallen vaak duurkoop en dat is ook op autobanden van toepassing. Goedkope banden lijken in eerste instantie goedkoop maar zijn onder aan de streep toch vaak duurder. De investering met duurdere autobanden is vaak wat hoger maar die ga je zeker terugverdienen. De duurdere autobanden (A-merken) zijn in de meeste gevallen slijtvast wat betekend dat ze minder snel afslijten en je er langer mee kunt doen. Daarnaast hebben goede kwaliteit banden ook een betere rolweerstand waardoor ze minder brandstof verbruiken. Aangezien autobanden makkelijk 20.000 kilometer meekunnen kan de gebruiker er gemiddeld genomen meerdere jaren plezier van hebben. Als je meerdere jaren kunt besparen op brandstof dankzij goede autobanden dan heb je het verschil snel terugverdiend wat het prijsverschil is tussen A-merk autobanden en B-merk autobanden.

Meer informatie over autobanden, zomerbanden, winterbanden, all season banden en autovelgen kun je vinden op http://autobandenkennis.nl/

Rate this post

Plaats een reactie