Home » Computer » Auto verkopen – supertips

Auto verkopen – supertips

Wie de auto voor een goede prijs en in weinig tijd wilt verkopen, kan zich het beste eens verplaatsing in de koper, en denken als een koper. Deze denkwijze komt je namelijk goed van pas wanneer je een auto wilt verkopen. Een auto kost over het algemeen veel geld, en dat is een grote beslissing. Mensen willen een goede investering doen en wanneer jouw auto geen goede investering is, dan kopen ze hem niet, of willen ze wat van de prijs af hebben. In dit artikel lees je hoe je de gedachte kunt veranderen door een betere advertentie te maken. Supertips dus.

 

Foto’s zijn erg belangrijk

Het gezegde dat een foto meer dan duizend woorden zegt is helemaal waar. Mensen zien meer op de foto dan je denkt, dus ook de rommel en kruimels op de stoelen. Zelfs vlekken in de bekleding zijn zichtbaar op de foto. Misschien valt het in de praktijk best mee, maar mensen knappen bij het zien van de foto al meteen af op de auto. Zorg daarom dat de auto gewassen en gezogen op de foto komt te staan.

Je kunt met foto’s ook de auto heel positief laten overkomen. Maak bijvoorbeeld foto’s van de mooie delen, een opgeruimde binnenkant, en de pluspunten van de auto zoals het goede bandenprofiel, of de pas vervangen uitlaat. Ook het papierwerk wordt graag gezien. Denk hierbij aan onderhoud bewijzen, reparatie rekeningen, en natuurlijk alle sleutels die je hebt. Ook een NAP bewijs, welke je eenvoudig kunt opvragen, is van toegevoegde waarde.

 

Glimmende auto verkoopt makkelijker

Door de auto glimmend op de foto te zetten gaat de auto verkopen een stuk makkelijker omdat hij er een stuk aantrekkelijker uitziet, en komen mensen sneller langs om te kijken. Zeker wanneer je hem poetst trekt hij nog meer de aandacht. Poetsen klinkt misschien als een hoop werk, maar dat valt in praktijk best mee. Er zijn namelijk zeer goede middelen op de markt die het werk erg makkelijk maken. Hierdoor verkoop je de auto makkelijker, sneller, en voor meer geld. De moeite die je erin hebt gestoken wordt dubbel en dwars uitbetaald.

 

Poets tips

Door je auto te laten wassen in een carwash en te kiezen voor een hotwax programma, of zelf te wassen met een dure wax shampoo, laat je de auto weer glanzen. Ook de binnenkant moet je niet vergeten te stofzuigen, want ook die wil je schoon op de foto hebben staan.

Schaf vervolgens een speedwax (quickwax) aan en poets daar de auto mee. Met dit spul kun je een hele auto in ongeveer een kwartier de showroom glans geven. Auto verkopers gebruiken dit ook! Daarmee lijkt je auto een paar jaar nieuwer en verkoopt hij als een zoet broodje. Wat mensen vaak vergeten is dat de kleur van de banden veel invloed hebben op de algehele uitstraling van de auto. Geef ze daarom hun diepzwarte kleur terug met bandenzwart. Daardoor lijkt je auto opnieuw een paar jaar jonger, en verkoopt hij nog makkelijker.

 

Sneller de auto verkopen

Wanneer je auto stralend op de foto staat, dan is jouw advertentie zeker al een stuk interessanter. Zorg ook voor goede tekst waarin je vooral eerlijk en persoonlijk bent. Schrijf hoe jij de auto hebt ervaren, en hoe lekker hij rijdt. Schrijf ook wat de minpunten zijn zoals een krasje hier en daar. Door eerlijk te zijn komt je advertentie betrouwbaarder over en kopen mensen liever jouw auto.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie