Home » vechtsport » Apeldoorn, Reality Based zelfverdediging en Ng Ying Kungfu

Apeldoorn, Reality Based zelfverdediging en Ng Ying Kungfu

Op 5 maart 2016 wordt in Apeldoorn aan de Gentiaanstraat 76 in het Gymlokaal “Sportschool van Steen” geopend. De school wordt geleid door Patrick van Steen uit Apeldoorn een vechtsport docent. Lessen worden er gegeven in het “zogenaamde” Reality Based Zelfverdediging via het GSDO systeem Grassiva (een vrijere stijl dan bijv krav maga, met name concepten zijn in Grassiva belangrijk)

Binnen het Grassiva komen rollen, valbreken, fighting stances, stoten en hand-technieken, trappen en been-technieken, wat worpen, armklemmen, drukpunt technieken, mes verdedigingen, pistool verdedigingen, knuppel verdedigingen, training met pads, kubotan technieken, k.o. throw en meer veel aan bod. Instructeur Patrick van Steen is een gediplomeert Grassiva instructeur en heeft ook een opleiding voor Kubotan en Ng Ying Kungfu gedaan.  Binnen het Grassiva is de regel: “een techniek moet werken” ! Dus daar wordt naar gestreeft binnen de lessen.

Naast het Grassiva wordt er ook Ng Ying Kungfu gegeven in Apeldoorn. Ng Ying Kungfu is het 5 dieren Kungfu en bevat onder andere: Tijger, Luipaard, Kraanvogel, Slang, en Draak technieken. Daarna leer je de Aap stijl het How Chuen en Schorpioen Kungfu. Lessen Kungfu hebben als inhoud: Standen, Basis, Vormen, Technieken, Ketting Stoot, Wapens, Sparren, Ng Ying Tai Chi Chuan en Qi Gong. Deze kungfu stijl is hard en direct maar kan ook zacht als water zijn, geen show, alleen werkende technieken.

“Be water, my friend” – Bruce Lee

Grassiva en Ng Ying Kungfu in Apeldoorn onder leiding van Sifu van Steen is uitdagend en leuk en de lessen zijn voor iedereen geschikt, jong en oud en alles is aanpasbaar.

Op de openingsdag zijn er demonstraties en gratis workshops waar u aan kunt deelnemen, ook kunt u da besluiten tot het nemen van een lessen pakket u ontvangt 10% korting bij inschrijven op de openingsdag.

Kijk voor meer informatie op onze site:

http://www.kungfu-apeldoorn.jimdo.com

 

Apeldoorn
Vechtsport Apeldoorn

 

 

 

Rate this post

Plaats een reactie