Home » bromfietsverzekering » Altijd documentversies terug kunnen vinden?

Altijd documentversies terug kunnen vinden?

Vrijwel ieder bedrijf werkt met bestanden zoals Word of iets dergelijks en stuurt deze vervolgens online door naar medewerkers, klanten en bedrijven. Doordat de documenten vaak zelfs meerdere keren worden doorgestuurd en bijgewerkt ontstaan er verschillende versies waarover je snel het overzicht kwijt kunt raken. Er ontstaan ergernissen, zeker wanneer je in een team werkt. Om alles overzichtelijk te houden en makkelijk terug te zetten kan je gebruik maken van versiebeheer.

Wat is versiebeheer?

Een versiebeheersysteem is een programma waar verschillende versies van documenten opgeslagen worden. Zo kan men alle wijzigingen zien die er aan een bepaald bestand zijn gemaakt. Elke wijziging wordt aangeduid met een “timestamp”, dit zorgt ervoor dat je kan zien wanneer het bestand bewerkt is en door wie het is gedaan. Door op de timestamp te klikken kan je dus terugkijken in oudere versies van het document en zo eventuele fouten ontdekken.

Voordelen van versiebeheer

Als voorbeeld pakken we hier het versiebeheersysteem van i-talamo. Het versiebeheersysteem van i-talamo zorgt ervoor dat alle oude versies van een document kunnen worden ingezien, bewaard of zelfs terug gezet kunnen worden. Voor office documenten gebeurt het bijhouden en verzorgen van de documenten automatisch, maar wanneer het een ander document is zal het bijhouden en verzorgen handmatig moeten gebeuren.

Altijd de laatste versie

Je hebt altijd de laatste versie ter beschikking. Binnen het i-talamo versiebeheersysteem werk je niet met bijlages die constant worden doorgestuurd. Alles gaat namelijk via een link. Zo werken de gebruikers altijd op dezelfde versie en zullen er geen communicatiefouten ontstaan. Zelfs als er een document foutief wordt bewerkt dan kan je dit toch terugbrengen door de oude versie opnieuw in te stellen.

Iets voor jou?

Wil jij iets meer weten over het i-talamo versiebeheersysteem? Ga dan snel naar de website en stuur een mail. Je kan natuurlijk ook altijd bellen!

Rate this post

Plaats een reactie