Home » Gezondheid » Als MKB’er een zakelijk energiecontract afsluiten of niet?

Als MKB’er een zakelijk energiecontract afsluiten of niet?

Als zelfstandige ben je verantwoordelijk voor heel wat zaken, dat is zeker. Vaan onderschatten zelfstandigen echter het belang van een goed energiecontract voor hun bedrijf, en de gevolgen daarvan op zowel het milieu als hun eigen portemonnee. Als MKB’er is het daarbij nog ingewikkelder om een goed contract te vinden, omdat het budget doorgaans lager ligt dan bij grote, internationale bedrijven.

 

Niettemin is het essentieel te weten wat de voordelen zijn van een zakelijke energiecontract. Op die manier kan je voor jezelf uitmaken of je zo’n contract wil aangaan!

 

Voordelen ondervonden voor ervaringen zakelijke energie

 

Ervaringen zakelijke energie hebben verschillende voordelen duidelijk gemaakt voor MKB’ers. Een overzicht daarop is hier dan ook belangrijk:

 

1. Zakelijke energie is eenvoudig

 

Eerst en vooral biedt een dergelijk contract je meer eenduidigheid en eenvoud bij het verzorgen van je energie. Een zakelijk contract komt immers vaak als een all-in-one oplossing voor bedrijven, wat inhoudt dat je als zelfstandige slechts één factuur krijgt, voor gas en elektriciteit en water. Dat betekent minder administratie, en dus ook minder kopzorgen!

 

2. Zakelijke energie is vaak goedkoper

 

Deze all-in-one optie houdt vaak ook in dat je minder zal betalen voor je energie in het algemeen. Soms krijgt men een korting op zo’n contract, en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen. Houd hierbij wel rekening met het feit dat dit alsnog grotendeels afhangt van welk soort contract je kiest!

 

3. Er zijn verschillende soorten contracten

 

Tenslotte kan je als MKB’er kiezen tussen verschillende contracten. Over het algemeen kan een onderscheid gemaakt worden tussen een vast en een variabel contract. Een vast contract houdt in dat de prijs altijd hetzelfde blijft, ook al stijgt of daalt de marktprijs van energie.

 

Bij een variabel contract beweegt die prijs dan weer mee met de prijzen op de markt, waardoor je altijd een ander bedrag zal betalen. Een vast contract is interessant als de prijzen waarschijnlijk zullen stijgen in de toekomst (aangezien je dan toch niet meer betaalt), terwijl een variabel contract beter wordt afgesloten als die prijs zal dalen (aangezien je dan minder moet betalen). Elke optie heeft dus zijn voordelen!

Rate this post

Plaats een reactie