Home » Winkelen » Alles wat je wilt weten over Chesterfield

Alles wat je wilt weten over Chesterfield

Stel, je gaat een nieuwe bank kopen en je bent helemaal van de stijl Chesterfield. Waar let je dan op bij het kopen van een meubel in deze stijl? Zoals je leest is Chesterfield inderdaad een stijl en geen merknaam. De stijl is afkomstig uit Engeland en is tegenwoordig steeds populairder doordat hij onder andere veel gebruikt wordt in woonprogramma’s en woonmagazines. Je kunt meubels in deze stijl dan ook overal kopen, bijvoorbeeld bij DZit in Eindhoven.

Historie van Chesterfield

De meubelstijl is afkomstig uit Engeland waar het al vroeg zijn oorsprong vond. Het is niet bekend wanneer precies de eerste meubels in deze stijl werden gemaakt. Aangenomen wordt dat de 4e hertog van Chesterfield die stierf in 1773, genaamd Philip Dormer Stanhope, iets te maken had met het ontstaan van de stijl. Chesterfield kun je herkennen aan de ruitvormige kussenpatroon van leer afgezet met knopen. Je komt vooral meubels als banken en stoelen tegen in deze stijl.

Kwaliteit van Chesterfield

Wil je een meubel kopen in de Chesterfield stijl? Hou dan in het achterhoofd dat het land van oorsprong geen vereiste is voor de kwaliteit. De Engelse fabrikanten zeggen dat zij nog steeds de beste Chesterfields maken ter wereld, maar in de praktijk blijkt dit vaak anders te zijn. Een goede kwaliteit Chesterfield is met de hand gemaakt en volledig van kwaliteitsleer en heeft een volle, stevige vulling. Dat kun je herkennen als je erop gaat zitten.

Origineel

Zoals eerder gezegd is Chesterfield geen merk. Toch zijn er een aantal merken zoals de ‘Chesterfield Brand’ die zich specialiseren in deze stijl meubels. Deze meubels vinden hun oorsprong in Engeland, maar worden geproduceerd in Thailand vanwege de lage productiekosten. Tegenwoordig komen er steeds meer van deze specialisten in Chesterfield op de markt, dus een echt origineel bestaat niet meer. Het belangrijkste is dat de bank van een goede kwaliteit leer is gemaakt waarop u garantie krijgt en dat de vulling stevig is zodat u lekker kunt zitten.

Rate this post

Plaats een reactie