Home » Elektronica » Alles over anemonen in je aquarium

Alles over anemonen in je aquarium

Heb je een zeewateraquarium, dan heb je er natuurlijk geen planten in staan. In een zoutwateraquarium staan namelijk koralen! Koralen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten, en een van de meest bekende is natuurlijk de anemoon. De anemoon koraal kopen doe je tegenwoordig heel makkelijk online. Maar waar moet je op letten als je een anemoon in je aquarium wil hebben? Wij vertellen je er alles over.

Anemonen kopen: hier moet je op letten

Als je op zoek gaat naar anemonen, zul je zien dat er heel veel verschillende soorten zijn. De ene soort is wat makkelijker te houden dan de ander. Een soort die heel populair is omdat deze ook heel makkelijk te houden is, is de tepelanemoon. Heb je dus een nieuw aquarium en ben je nog geen expert, kies dan altijd voor deze anemoon. Wil je toch een andere, laat je dan altijd goed adviseren over de plaatsing van de anemoon en de verzorging ervan. Sommige anemonen planten zich voort door te splitsen. Het dier splitst zich dan in tweeën en deze twee delen groeien dan uit tot twee onafhankelijke dieren. Anemonen kunnen daarnaast ook giftig zijn. Het gif wordt gebruikt om prooien te vangen en om zich te beschermen.

Anemonen en anemoonvissen

Anemoonvissen leven in symbiose met anemonen. Dit betekent dat ze voor elkaar zorgen en elkaar beschermen. Het gif van de anemoon is voor de anemoonvis dan ook niet schadelijk. De afvalstoffen van de anemoon zijn een bron van voeding voor de anemoonvis en dit werkt ook andersom zo. Anemoonvissen kunnen zich in de anemoon verstoppen en zich zo beschermen tegen andere vissen. Ook andere dieren kunnen in symbiose leven met anemoonvissen, zoals krabbetjes. Deze houden de anemoon schoon in ruil voor bescherming tegen rovers.

Wat je nog meer moet weten

Over het algemeen planten anemonen zichzelf. Ze zetten zich met hun voet vast op een steen en kunnen zelf een plek zoeken die ze prettig vinden. Elke anemoon is hierin weer anders; de een gaat in en de andere weer uit de stroming zitten. Anemonen halen hun voeding uit fotosynthese; het is dus belangrijk dat er voldoende licht in je aquarium is. Daarnaast moeten ze ook bijgevoerd worden, het liefst met garnaal, stukjes mossel of spiering.

Leave a Comment