Home » Keuken » Afzuigkap voor boven een kookeiland

Afzuigkap voor boven een kookeiland

Wanneer je eindelijk je droomkeuken hebt gevonden, hoort daar natuurlijk ook de beste apparatuur bij. Voor grote, open keukens is een afzuigkap voor een kookeiland een prachtige, en efficiënte oplossing. Koken is voor veel mensen een hobby, zodoende wordt er vaak en veel gekookt. Om de keuken vrij te houden van etensluchten en vetlagen, is een afzuigkap noodzakelijk.

De voordelen van een afzuigkap voor een kookeiland

De stoffen die ontstaan tijdens het koken moeten ergens naartoe. Meestal trekt de lucht naar boven toe, waar een afzuigkap boven een eiland alles netjes op kan vangen. Vervolgens kan de lucht of gefilterd worden, of naar buiten afgevoerd worden. Dit ligt aan je eigen voorkeur, en je type woning. De ventilatie van een eilandafzuigkap is geweldig, en vaak zijn ze qua uiterlijk ook nog erg mooi, zodat ze kunnen dienen als pronkstuk in elke moderne keuken.

Welke soort eilandafzuigkap?

Omdat er veel verschillende soorten afzuigkappen verkrijgbaar zijn, is het verstandig om te kijken naar wat je behoeftes zijn. Je moet kijken naar de afmetingen die je graag wilt, en hoe groot de zuigkracht van de afzuigkap moet zijn. Daarnaast moet je kijken of het in je woning mogelijk is om een afzuigkap met afvoer te plaatsen. Deze modellen zijn vaak duurder, maar vereisen wel minder onderhoud, en hebben een langere levensduur. Er zijn dus een hoop zaken waar je op moet letten als je een afzuigkap voor een kookeiland wilt aanschaffen.

Installatie

Een afzuigkap voor een kookeiland zonder afvoer is vrij eenvoudig te plaatsen. Het is enkel een kwestie van vastschroeven aan het plafond. Dit model maakt gebruik van filters om de lucht schoon te maken, om het vervolgens weer terug de keuken in te blazen. Een model met afvoer is wat moeilijker om te installeren, omdat hierbij een gat in het plafond geboord moet worden. Hier komt een afvoersysteem te pas wat de verontreinigde lucht naar buiten geleid.

Rate this post

Plaats een reactie