Home » mobiele telefoons » Afvallen met kickboksen

Afvallen met kickboksen

Wil jij afvallen met een stoere sport? Dan is kickboksen iets voor jou! Kickboksen is niet meer alleen voor mannen weggelegd. Onder de vrouwen wordt deze sport steeds populairder en is een goede workout om mee af te vallen. Voor je begint met kickboksen is het wel belangrijk dat je de juiste vechtsportartikelen bezit.

Kickboksen is niet alleen voor mannen

Kickboksen wordt voor vrouwen steeds populairder. Dit is de perfecte workout om je hele lichaam te trainen. Deze sport is niet alleen goed om af te vallen, maar het is ook goed ter zelfverdediging en om zelfvertrouwen te vergroten. Ook is het een perfecte manier om de frustraties van de dag te uiten in deze sport. Dit hoef je natuurlijk niet perse tegen een tegenstander doen, een bokszak voldoet ook prima! Kickboksen is niet voor iedere vrouw weggelegd. Wanneer dit het geval is, volg dan eens een aerobics les. Tegenwoordig zijn er namelijk veel invloeden van kickboksen terug te vinden in aerobics.

Wat is kickboksen precies?

Kickboksen is eigenlijk een combinatie van verschillende vechtsporten. Je gebruikt je handen en benen om te stoten. De stoten die gebruikt worden zijn vaak afkomstig uit karate en teakwondo. Kickboksen is in de jaren ‘70 bekend geworden in Nederland. De bokser die dit naar Nederland heeft gebracht is Jan Plas. Echter komt de sport oorspronkelijk uit Japan en de VS.

Afvallen

Wanneer je aan het kickboksen bent verbrand je veel vet. Dit komt door de intensiviteit van de sport. De calorieën die je verliest tijdens een training van een uur kunnen wel oplopen tot 830 kcal. Het is niet alleen goed om af te vallen. Met deze sport train je namelijk je hele lichaam waardoor je lichaam ook verstevigd wordt. Verder creëer je er een hoop zelfvertrouwen mee. Dit komt door de sterke en positieve houding die er verwacht wordt.

Gevaarlijk

Wanneer je deze sport in de sportschool beoefend is er niks aan de hand. Tijdens deze lessen ligt de focus vaak op conditie en stoot- en traptechnieken. Wanneer je aan kickboksen doet zorg je ervoor dat het voor jezelf veiliger wordt. Je leert jezelf namelijk te verdedigen. Er wordt natuurlijk van je verwacht dat je niet op staat allemaal mensen aanvalt, maar het is wel handig dat wanneer je zelf in zo een situatie terecht komt dat je jezelf kunt verdedigen. Het is absoluut niet de bedoeling om te leren vechten voor op staat, het is voor bescherming!

 

Rate this post

Plaats een reactie