Home » Huishoudelijk » Actieve vakantie in Frankrijk steeds populairder

Actieve vakantie in Frankrijk steeds populairder

Elke maand zoeken honderdduizenden Nederlanders op internet naar een vakantie. De toerisme-industrie is de afgelopen decennia uitgegroeid tot een van de grootste bedrijfstakken van het land waar miljarden euro’s in omgaat en die, crisis of niet, blijft groeien. Nederlanders zijn dan ook echte vakantiegangers. We wonen in een klein land dus je hoeft maar in de auto te stappen om in het buitenland te belanden. In de jaren ’50 en ’60, toen we nog moesten wennen aan het feit dat er zoiets als vakantie bestond, gingen de meeste families in gezinsverband naar de kust. Dit was het begin van de campings en het ontstaan van vakantiehuisjes.

Spaanse costa’s

Later, vanaf de jaren ’70, gingen men het steeds verder zoeken. Dit is de tijd waarin bijvoorbeeld de Spaanse costa’s werden volgebouwd met appartementencomplexen en hotels om de groeiende stroom bezoekers op te kunnen vangen. Zon, zee en strand waren in die tijd de belangrijkste reden voor mensen om op vakantie te gaan. Het werd allemaal ook veel makkelijker en goedkoper. Door de komst van budget vliegmaatschappijen zoals EasyJet en Ryan Air konden we plotseling voor een paar tientjes naar een zonnige bestemming vliegen, iets wat tot dan toe alleen door de happy few kon worden betaald.

Op zoek naar avontuurlijke vakanties

Een andere grote verandering die we de laatste 10 jaar zien is de zoektocht naar avontuur. Er is een generatie vakantiegangers opgestaan die op zoek is naar avontuurlijke, actieve vakanties in het buitenland. Van de zon genieten en op het strand liggen met pizza en bier is niet wat zij zoeken. Hun drive om op vakantie te gaan is het ontdekken van nieuwe bestemmingen, de spanning opzoeken met sportieve uitdagingen en fysiek uitgedaagd worden. Populair zijn vooral activiteiten als bergbeklimmen en fietsen in de ongerepte natuur van Europa. Maar er is nog veel meer mogelijk.

Frankrijk is populair

Vooral de actieve vakantie in Frankrijk is populair. Het land is zo groot en het landschap zo afwisselend dat er voor iedereen een avontuurlijke vakantie geboekt kan worden. Een hippe nieuwe activiteit is wat dat betreft skydiven. Dit kan je in Nederland op verschillende locaties doen maar het is er vaak druk en het weer is hier gewoon slechter. In Frankrijk daarentegen kan je op bepaalde skydive locaties in de zomer elke dag springen. Vanuit Nederland worden er regelmatig skydive vakanties aangeboden, in combinatie met een cursus parachutespringen. Zo combineer je een actieve en sportieve vakantie met je opleiding en kom je met een brevet weer thuis!

Rate this post

Plaats een reactie