Home » Hobby en vrijetijd » Accessoires voor het gitaar spelen

Accessoires voor het gitaar spelen

Onmisbare gitaar accessoiresOm gitaar liedjes te kunnen spelen moet je natuurlijk een gitaar hebben, maar is dat alles? Een kort en simpel antwoord zou zijn ‘nee!’ Het is misschien wel de gitaar die het werk doet, maar een aantal handige hulpmiddelen (oftewel accessoires) zijn geen overbodige luxe. Natuurlijk is het dan wel belangrijk om te weten welke accessoires echt onmisbaar zijn. Er zijn namelijk vele gitaar accessoires in omloop, waarvan de één nog populairder is dan de ander. Daarentegen zijn er ook veel accessoires, welke niet echt worden gebruikt om hun functie.

Wat zijn gitaar accessoires?

Ga er maar eens even goed voor zitten, want we starten eerst even met een korte introductie. Om te vertellen welke gitaar accessoires echt onmisbaar zijn moeten we natuurlijk eerst iets vertellen over de gitaar accessoires, zoals: “Wat zijn gitaar accessoires precies?”. Gitaar accessoires zijn losse onderdelen/hulpmiddelen die een onderdeel uitmaken van de gitaar of optioneel zijn toe te voegen.

Voorbeelden:

Snaren zijn een onderdeel van de gitaar en zijn daarom onmisbaar bij het gitaar spelen. Een gitaarstandaard daarentegen is niet direct nodig om gitaar te kunnen spelen. Wel is het een handig hulpmiddel om je gitaar netjes op te bergen. Een laatste voorbeeld is de ‘gitaarversterker’. Voor akoestische gitaren zeker niet nodig, maar voor elektrische gitaren daarentegen kun je het haast wel rekenen tot de onmisbare accessoires.

Welke gitaar accessoires zijn onmisbaar?

Er zijn een aantal gitaar accessoires onmisbaar, de één meer als de ander. We gaan ervan uit dat de gitaar compleet is. Heel kort hebben we de top 3 meest onmisbare gitaar accessoires onder elkaar gezet. De kans is groot dat je de gitaar accessoires al kent, maar wie weet! Onmisbare gitaar accessoires zijn:

  1. Stemapparaat: een gitaar wordt vaak niet gestemd aangeleverd, zonder de kennis om een gitaar te stemmen is een stemapparaat echt onmisbaar.
  2. Capo: om meerdere gitaar liedjes te kunnen spelen met de juiste tonen is een capo (oftewel een klem voor op de snaren) een must have!
  3. Plectrum: de plectrum is een handig hulpmiddeltje om de snaren mee aan te slaan. Niet super belangrijk, maar toch gebruikt het grootste gedeelte van de gitaristen er wel één.
Rate this post

Plaats een reactie