Home » bromfietsverzekering » Aan de slag in de houtbranche

Aan de slag in de houtbranche

Al vanaf kinds af aan wisten jouw ouders dat jij later terecht zou komen in de houtbranche. Je wilde vroeger namelijk nooit op tijd naar bed. Jouw DUPLO en LEGO blokken waren altijd belangrijker. Huisjes, tafels en stoelen bouwen, niets was te gek. Ook vond je het heerlijk om buiten hout en bladeren te zoeken. Vervolgens bouwde je daarmee de ideale hut. Aan de buitenkant was de hut niet echt een plaatje, maar van binnen was deze van alle gemakken voorzien. Nu de tijd van de blokken en het hutten bouwen ver achter je ligt kun je jouw droom echt gaan realiseren. Dit doe je door een opleiding tot assistent in de houtbranche te volgen bij Bouwopleiding Zuid West.

Werken in de meubelindustrie

De houtbranche is een diverse branche met verschillende carrièremogelijkheden. Je kunt na je opleiding bij diverse soorten bedrijven aan de slag nadat je geslaagd bent. Ben je er tijdens de opleiding achter gekomen dat je het leuk vindt om meubels te maken? Dan is een meubelfabriek voor jou de ideale werkomgeving. In de meubelindustrie zijn zo’n 3600 bedrijven actief in Nederland. De meubelindustrie bestaat uit verschillende deelbranches. Zo kun je na jouw opleiding gaan werken bij meubelfabrikanten van woonmeubels, bedrijfsmeubels en keukenmeubels. De keuze voor een specifieke deelbranche is afhankelijk van jouw persoonlijke interesses.

Werken in de timmer- en houdindustrie

Ook in de timmer- en houtindustrie kun jij lekker aan de slag met jouw diploma assistent houtindustrie op zak. Ben je graag bezig met het bouwen van interieurs? Dan kun je na jouw opleiding gaan werken bij een interieurbouwer. Als werknemer bij een interieurbouwer kun je bijvoorbeeld winkeliers helpen met op maat gemaakte interieurelementen of een compleet nieuw winkelinterieur. Deze ontwikkel je natuurlijk samen met je collega’s! Vind je de scheepsbouw fascinerend? Dan kun je met jouw diploma van Bouwopleiding Zuid West terecht bij een scheepsinterieurbouwbedrijf.

De werkzaamheden

Als assistent in de houtbranche heb je verschillende werkzaamheden. Deze zijn deels afhankelijk van het bedrijf waarvoor je gaat werken. Het is in ieder geval zeker dat je als assistent in de houtbranche veel met je handen bezig bent. Ook zul je veel samenwerken met collega’s. Je helpt hen bijvoorbeeld bij het controleren en het verzamelen van de benodigde materialen en gereedschappen. Ook kun jij collega’s assisteren bij de productie van meubelstukken en interieurelementen. De benodigde materialen komen niet vanzelf in de werkplaats of op de montage afdeling. Om de lading te laden en te lossen hebben je collega’s jouw hulp nodig.

 

Doorleren

Heb je de opleiding assistent in de houtbranche succesvol afgerond? Wanneer je nog niet wilt gaan werken kun je een nieuwe opleiding starten die aansluit op de kennis die je hebt opgedaan bij jouw vorige opleiding. Met de opleiding assistent houtbranche kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de opleiding montagemedewerker in de timmerindustrie of machinaal houtbewerker.

Rate this post

Plaats een reactie