Home » Gezondheid » 8 tips om slimmer schoonmaakonderhoud in te kopen

8 tips om slimmer schoonmaakonderhoud in te kopen

Het is niet zo eenvoudig als velen denken; de inkoop voor schoonmaakonderhoud voor een bedrijf. Een schoonmaakbedrijf in Eindhoven vinden bijvoorbeeld is niet zo lastig, maar de juiste voor jouw bedrijf vinden blijkt vaak een hele uitdaging. Om je hier een handje bij te helpen, staan hieronder 8 tips die je hierbij helpen.

 

  1. Weet je zeker dat je alle wensen weet van je bedrijf? Mocht je dat niet exact weten dan is het zaak om dat eerst op een rijtje te zetten.
  2. Maak gebruik van je collega’s. Zeker voor grotere organisaties is het van belang dat meerdere afdelingen betrokken zijn bij het hele proces.
  3. Welke opties heb je? Zorg ervoor dat je vooraf de situatie goed geanalyseerd hebt. Welke contractvorm is er mogelijk en of het mogelijk is om meerdere diensten bij een partij onder te brengen.
  4. Bekijk de huidige situatie. Heeft je bedrijf al een schoonmaakbedrijf, bespreek daar dan de huidige situatie mee.
  5. Wat gaat het schoonmaakbedrijf allemaal voor je doen? Zorg dat er duidelijk wordt afgesproken welke elementen, ruimten en oplevermomenten er zijn. Voorkom dat niet alles of juist te veel gedaan wordt, wat uiteindelijk de kosten hoger zal maken.
  6. De kosten zijn niet altijd het belangrijkst. Zorg er wel voor dat je de kosten exact weet, maar er zijn aspecten die eventueel van belang zijn die de kosten hoger maken. Opgeleid personeel, juiste communicatie en een plan van aanpak zijn voorbeelden van de professionaliteit van een bedrijf.
  7. Vraag rond. Zoek op internet naar referenties of vraag aan het betreffende bedrijf of ze die hebben. Een zelfverzekerde organisatie zal hier niet moeilijk om doen en referenties weggeven.
  8. Nodig het schoonmaakbedrijf uit om de locatie te bezoeken. Het schoonmaakbedrijf zal hierdoor een betere inschatting kunnen maken. Het geeft ook de betrokkenheid weer.

 

Belangrijk is dat je een goed gevoel hebt bij de organisatie waar je voor kiest. Zorg ervoor dat de afspraken helder zijn en iedereen weet waar die aan toe is.

 

Rate this post

Plaats een reactie