Home » Cultuur en maatschappij » 50 parels in oester tijdens etentje

50 parels in oester tijdens etentje

Een 53-jarige Amerikaanse vrouw genaamd Toni Elliot heeft een enorme vondst gedaan tijdens een etentje in het restaurant Puckett’s Boat House. Ze had oesters besteld en net toen ze haar tanden in een exemplaar zette, brak ze bijna haar tanden. Ze bleek een parel in de oester gevonden te hebben en dat was niet de enige. Toen ze iets beter keek zag ze dat de oester bezaaid was met parels. Na het tellen bleken er maar liefst 50 parels in één van de schelpdieren verstopt te zijn. Haar zilveren dames armband kan aan de wilgen gehangen worden, want deze vrouw kan een mooie, unieke armband hiervan maken!

Unieke vondst

Toni Elliot had niet gelijk door dat ze deze enorme en bijzondere vondst had gedaan. In eerste instantie dacht ze dat ze haar tand op iets hards in de oester had gebroken en had hierover de ober al ingelicht. De manager liep nog een keer naar haar tafel om te zien of alles nog goed ging. Hierop antwoorde ze dat het goed ging en een moment later haalde ze een aantal witte, ronde parels uit haar mond en legde ze deze voor zich neer. Een hard gelach van haar gezelschap volgde, vertelde de manager van het restaurant, Eric Horton. De vrouw ging vervolgens voorzichtig verder kijken in de parel en prikte er zachtjes in om te voelen of er nog meer parels zich schuil hielden in de betreffende oester. Wat ze ontdekte had de manager van het restaurant nog nooit eerder gezien: de vrouw haalde parel na parel uit het beestje en verzamelde uiteindelijk maar liefst 50 parels bij elkaar. Dat klanten een parel in een oester vonden, kwam sporadisch wel eens voor in het restaurant. Maar 50 parels in één oester was een unicum.

Rechtmatige eigenaar

Nu was het de vraag wie de rechtmatige eigenaar was van de parels. Horton liet weten dat de vrouw de oester heeft besteld en de parels dus van haar waren. Het restaurantpersoneel heeft geholpen de parels schoon te maken en gaf ze vervolgens mee aan de vrouw in een beker. Wat de waarde van de parels is, werd niet bekend gemaakt.

Rate this post

Plaats een reactie