Home » Gezondheid » De 5 beste tips om te besparen op je autokosten

De 5 beste tips om te besparen op je autokosten

Vaak komen er hoogoplopende kosten van onderhoud, reparaties, brandstof, verzekering en wegenbelasting om de hoek kijken, wat auto rijden voor veel mensen niet aantrekkelijk maakt. Toch kan besparen op je autokosten honderden euro’s schelen. Besparen op je autokosten begint bij de auto en bestuurder zelf. In dit artikel komen de 5 beste tips om te besparen op je autokosten.

 

Het nieuwe rijden

Door niet te hard rijden kun je op je brandstofverbruik besparen. De auto verbruikt met 130 km per uur 25 procent meer brandstof dan bij 100 km per uur. Trek niet te snel op bij stoplichten, dat kost ook onnodig brandstof. Ook op langere afstanden op tijd schakelen naar de 5 de of 6 de versnelling, zorgen voor lagere brandstofkosten. Zet de motor uit als je langer dan een minuut stilstaat en gebruik zo min mogelijk de airco. Dit heet het nieuwe rijden.

 

Reparatiekosten en onderhoud controles

Vraag bij een onderhoudsbeurt of reparatie aan de auto altijd eerst een prijsopgaaf en vraag om bedenktijd, zodat je uit kan zoeken of het bij een andere garage goedkoper kan.

 

Banden

Bespaar door de banden op de juiste spanning te houden. Winterbanden worden gebruikt in de maanden met de R erin. Ga voor banden met een lage rolweerstand, de zogeheten ‘groene banden’.

 

De tank op rijden

Minder volle tank is ook minder kilo’s voor je auto. Met een reservetank kun je nog 50 km doorrijden en de meeste auto’s geven ook een waarschuwing als de brandstofreserve aangesproken wordt. Onnodig gewicht in de auto zorgt voor enorm hoog brandstofverbruik. Vaak hebben autobezitters tientallen gewicht in de auto, wat helemaal niet nodig is.

 

Vergelijk autoverzekeringen op een vergelijkingssite zoals autoverzekering.nl

Stap over naar een autoverzekeraar die goedkoper is. Door op je vaste lasten te besparen en over te stappen naar een goedkopere verzekering kun zeker tot €200,- besparen. Bij autoverzekering.nl kun je alle verzekeringen vergelijken en uitzoeken welke het beste bij jou past.

Rate this post

Plaats een reactie