Home » Educatie en werk » 4 leuke manieren om je zwangerschap bekend te maken

4 leuke manieren om je zwangerschap bekend te maken

Als je zwanger bent, en je hebt het al aan je partner verteld, is het tijd om na te gaan denken over wanneer je het je familie en vrienden gaat vertellen, en hoe je dit gaat doen. Veel vrouwen kiezen ervoor om dit te vertellen als ze over de grens van 12 weken zijn, omdat dan de kans op een miskraam klein is. Maar kun je het echt niet voor je houden, dan kun je het natuurlijk ook eerder vertellen. Het is natuurlijk wel zo leuk om dit op een memorabele manier te doen. Zo kun je bijvoorbeeld je ouders echt verrassen en zullen ze nog enthousiaster reageren. Hier een aantal leuke manieren om je zwangerschap bekend te maken!

Een taart laten maken

Is een van je ouders of schoonouders binnenkort jarig? Dan is het bericht dat ze opa of oma worden natuurlijk het grootste en leukste cadeau wat ze kunnen krijgen! En als iemand jarig is, regel je natuurlijk een taart. Je kunt een foto van een echo op de taart laten bedrukken. Zeg er niets bij als je de taart overhandigt, laat het ze zelf bedenken wat er aan de hand is. Wil je een echt mooie echo op de taart laten bedrukken, dan kun je bijvoorbeeld eerst een pretecho laten maken. Dan zie je je baby in 3D!

Een mysterieuze kaart

Ga je op bezoek bij je ouders en wil je het gaan vertellen, dan kun je bijvoorbeeld een leuke, mysterieuze kaart meenemen. Hang hier een speen aan en schrijf erin (of laat de kaart bedrukken) in een kinderlijk handschrift een bericht met aanhef ‘lieve opa en oma…’. Het verdere berichtje kun je zelf bedenken, maar na het lezen van ‘lieve opa en oma’ en het zien van de speen, zal het kwartje snel vallen. Zo kun je bijvoorbeeld ook mokken of slabbetjes laten bedrukken met ‘I love oma’ of ‘I love opa’ erop. Wat zullen ze verrast zijn!

Een grote broer of zus shirt

Heb je al een kindje? Dan is het ook een leuk manier om het via je zoontje of dochtertje bekend te maken. Als je bijvoorbeeld bij je je ouders of schoonouders op visite gaat, geef je zoontje of dochtertje dan een leuk shirtje aan met teksten als ‘binnenkort ben ik niet meer in mijn eentje’ of ‘grote broer’. Het zal wellicht niet direct opvallen, maar als het ze op een gegeven moment wel opvalt, zal de verrassing alleen maar groter zijn. Een erg leuke manier om te vertellen dat er een tweede aankomt!

Een advertentie voor een oppas

Ben je creatief aangelegd? Dan kun je bijvoorbeeld ook een advertentie maken voor een oppas. Hierin zet je dat je op zoek bent naar een oppas per… (vul hier je uitgerekende datum in). Zet hierin ook de voorwaarden waaraan de oppas moet voldoen en laat deze overeenkomen met de eigenschappen van degene waaraan je de advertentie geeft. Dit is bijvoorbeeld ook een goede manier om via social media bekend te maken dat je een kindje krijgt. Let er hierbij wel op dat je dit doet nadat je al je naasten hebt verteld dat je zwanger bent, anders kunnen zij zich wellicht gepasseerd voelen.

Rate this post

Plaats een reactie