Home » Elektronica » 3D-printing staat voor een ware revolutie

3D-printing staat voor een ware revolutie

De 3D-printer wordt door wetenschappers en doctoren al de hemel in geprezen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Onder consumenten is de printer minder populair, blijkt uit diverse polls van universiteiten in Nederland. Dit komt omdat er een hoop dingen niet bekend zijn, zo wordt de printer vaak verkeerd ingeschat.

 

Consumenten zien 3D-printer als onnodig

Consumenten denken dat de 3D-printer enkel gebruikt kan worden voor het printen van suffe beeldjes en simpele modellen. Dit is een onjuiste constatering, zeggen onderzoekers van de TU Delft. Zij gebruiken de printers ook om functionerende producten uit te printen, of diverse schaalmodellen. Voor een grote groep consumenten kan de printer weldegelijk interessant zijn. Vaak worstelt de consument echter met de prijs van een 3D-printer. Waar zij zich niet vaak genoeg van bewust zijn is het feit dat er ook goedkope printers zijn.

 

3D-printer hoed 3D-printer kopen hoeft niet moeilijk te zijn

De aanschaf van een 3D-printer hoeft niet lastig te zijn. Zolang je maar zorgt voor de juiste informatieverschaffing. Wanneer je slecht bent geïnformeerd zal je snel de verkeerde keuze maken, mede doordat het aanbod zo groot is. De 3D-printer is ook zeer prijsafhankelijk, want er zijn veel goedkope maar ook dure modellen. Een goedkope printer is laagdrempelig, waardoor de printer vaker beschikt over software updates. Bij duurdere printers is dit in mindere mate het geval, waardoor de printer sneller veroudert. Echter is de geavanceerde printer wel geschikt om gecompliceerde en grotere 3D-modellen te printen, waardoor ook deze printer interessant is voor sommige consumenten.

Rate this post

Plaats een reactie