Home » Elektronica » 2 ton voor MKB’er met meest slimme toegangscontrole-idee

2 ton voor MKB’er met meest slimme toegangscontrole-idee

Er wordt een competitie georganiseerd voor MKB’ers over wie de beste toegangscontrole ideeën heeft. De winnaar van deze competitie zal maar liefst twee ton krijgen om het idee daadwerkelijk tot uitvoering te brengen. Veel bedrijven verkopen al uitstekende toegangscontroles, zoals Assa Aboy. Het doel van de competitie is om toegangscontroles echter nog beter en veiliger te maken. Hier besteedt de Veiligheid Innovatie Competitie (VIC 2015) en een tijd lang aandacht aan. Het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie, de Koninklijke Marechaussee en de politie hebben de competitie georganiseerd en zullen ook jureren.

Terreurdreiging toegenomen

De competitie is niet zomaar tot stand gekomen. De afgelopen jaren is de terreurdreiging in ons land flink toegenomen. Met de terroristische aanslag in Parijs in het achterhoofd en IS die steeds groter wordt en het Westen dreigt aan te vallen zijn degelijke toegangscontroles geen overbodige luxe. Het sluit aan bij de actualiteiten en kan levens redden. Vooral overheidsinstanties zijn risicogebieden en moeten goede preventiemaatregelen treffen tegen terrorisme. Een slimme toegangscontrole moet prioriteit nummer één zijn op dat gebied en daarom hebben de politie, de douane, Defentie en de Koninklijke Marechaussee hier zeer veel mee van doen. Je kan daarbij denken aan toegangscontrole door te fouilleren, maar ook digitaal zoals toegangspasjes en camerabeveiliging.

Specifieke aspecten

De uitdaging van de competitie ligt hem vooral in het bedenken van een toegangscontrole die past binnen een specifiek gebied. Je kunt je voorstellen dat een toegangscontrole van een gebouw bijvoorbeeld andere aspecten vereist dan de toegangscontrole van een buitenfeest. Het hangt niet alleen van geografische aspecten af wat voor toegangscontrole geschikt is, maar ook van de grootte van het te beveiligen gebied. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is om van te voren te bedenken tegen wat voor soort dreiging je het gebied of pand wil beveiligen. Is het terrorisme, inbrekers of andere ongenode gasten. Misschien wil je helemaal geen fysieke plek beschermen, maar computerbestanden? Dit zijn allemaal vragen die de deelnemers zichzelf moeten stellen alvorens ze beginnen met de competitie.

De jury zal beoordelen op basis van innovatie, haalbaarheid en toepasbaarheid.

Rate this post

Plaats een reactie