Home » Computer » 10 tips voor veilig parkeren

10 tips voor veilig parkeren

Ga je een dag winkelen in Eindhoven en wil je de auto in de tussentijd parkeren in Eindhoven, dan wil je natuurlijk wel dat je jouw auto veilig weg zet. In dit artikel lees je welke tien tips je kunt raadplegen voor het veilig parkeren van je auto, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je eigendommen in de auto als je aan het winkelen bent.

Tip 1: parkeer je auto in een parkeergarage van Q-Park. Deze parkeergarages zijn beveiligd, wat betekent dat je er niet zomaar in komt en dat er altijd camera’s op de auto’s in de garage gericht zijn.

Tip 2: sluit je auto goed af. Niet alleen de portieren van je auto, maar eventueel ook de achterbak.

Tip 3: sluit alle ramen van de auto. Dieven kunnen ook in de auto komen door een klein kiertje in het raam. Zorg ervoor dat geen enkel raam nog open staat als je de auto gaat parkeren, al is het maar op een kiertje.

Tip 4: haal waardevolle spullen uit de auto. Door waardevolle spullen uit de auto te halen, worden dieven niet verleid om je auto open te breken.

Tip 5: haal inbraakgevoelige onderdelen van de auto uit de wagen. Sommige auto’s hebben bepaalde inbraakgevoelige onderdelen, die erg geliefd zijn bij dieven. Denk hierbij aan radio’s, maar ook aan ingebouwde navigatiesystemen. Door deze onderdelen preventief te verwijderen, voorkom je dat er ingebroken wordt in je auto.

Tip 6: zet de wielen in de richting van de stoeprand bij het parkeren. Zo wordt wegrijden door dieven in ieder geval moeilijker gemaakt, waardoor de kans op vroegtijdig ingrijpen van bijvoorbeeld de politie groter is.

Tip 7: zet het stuurslot op de auto als je langer weg bent. Heeft je auto een stuurslot? Dan raden wij je zeker aan om dit speciale slot zeker te gebruiken.

Tip 8: schaf een volgsysteem aan voor je auto. Is je auto dan toch gestolen, dan kan de politie de auto in een mum van tijd terug vinden.

Tip 9: zet de auto in de buurt van andere auto’s in de parkeergarage.

Tip 10: check de auto altijd een laatste keer voor je echt wegloopt. Staat er nog een raam open of ligt er nog een telefoon in de auto, dan zie je dit nog voor het te laat is.

 

Rate this post

Plaats een reactie