Home » Huis » 10 redenen voor een ondervloer onder je laminaat

10 redenen voor een ondervloer onder je laminaat

Hieronder kunt u 10 redenen vinden waarom je een ondervloer onder je laminaat zou plaatsen.

1. Een ondervloer kan bescherming bieden tegen optrekkend vocht zoals bij een ruimte boven een kelder of een kruipluik. Met een vochtwerende ondervloer wordt het vocht niet alleen uit het laminaat, maar ook uit de kamer zelf gehouden.

2. Een ondervloer egaliseert de ruimte waarin het laminaat gelegd wordt, hierdoor worden oneffenheden waardoor het laminaat kan gaan bewegen of beschadigt kan raken weggewerkt.

3. Met een ondervloer gaat je laminaat langer mee doordat je ondervloer je laminaat beschermd, hier mee zijn de kosten van een ondervloer uiteindelijk makkelijk terugverdient.

4. Het is via het Bouwbesluit 2012 wettelijk verplicht voor een vloer en ondervloer om ten minste 10 decibel geluidsreductie te verzorgen, een laminaatvloer is een harde vloer en redt dat zelfs indien zwevend gelegd niet zonder ondervloer.

5. Bij geluidsoverlast kunnen (onder)buren alsnog, met het recht aan hun kant, eisen dat een ondervloer wordt gelegd. Het is een stuk makkelijker dit te doen voor de vloer gelegd is dan erna.

6. De geluiddempende eigenschappen van een ondervloer kunnen ook jezelf helpen. ’s Avond helpt het kinderen in slaap te houden en in de ochtend ouders.

7. Ondervloeren zijn ook een vorm van isolatie wat stookkosten scheelt en ook nog eens goed is voor het milieu.

8. Een ondervloer gaat verschuivingen van het laminaat tegen. Laminaat moet zwevend gelegd worden om geluidsoverlast te voorkomen. Laminaat direct leggen op gladde oppervlakken of tapijten met vering kan verschuivingen veroorzaken en een ondervloer tussen oude en nieuwe vloer helpt dit voorkomen.

9. Een ondervloer zorgt ervoor dat de vloer ook weer makkelijk te verwijderen is als dit nodig is, de vloer heeft geen risico ergens aan vast te komen zitten en zelfs als u de vloer vast maakt aan de ondervloer zit de ondervloer niet vast waardoor de draagvloer onbeschadigd blijft.

10. Ondervloeren zijn beschikbaar in een groot aantal varianten waardoor u altijd de beste ondervloer voor uw situatie kunt verkrijgen.


 

Rate this post

Plaats een reactie